tisdag 18 december 2007

ätbara julskulpturer

Årets pepparkakstävling på Arkitekturmuséet har avgjorts och familjen Willén kammade hem flera priser. I DN kan du se ett bildspel på utvalda bidrag. Med "New York- Städernas stad" tänkte 12-åriga Jonas Willén helt rätt när han gestaltade Frihetsgudinnan. I klassen Arkitekter & bagare gillar jag skarpt Anne Unnerzagts pepparkaksgata "Perspektiv på Stockholm". Undra vad juryn hade tyckt om mitt buddistiska tempel...

3 kommentarer:

Anonym sa...

du skulle ha sett familjen willéns bidrag förra året... ett dockhus med fantastisk inredning (badrum kaklade med lakritskonfekt, lussekattssoffor....). det var det finaste pepparkakshuset jag någonsin sett och bidraget var tävlingens självklara stjärna, tyvärr rasade huset innan prisutdelning.....

Ann-Louise sa...

Det låter ju helt fantastiskt! Taket på mitt pepparkakstempel rasade in efter två dagar. Pepparkaksdeg är inte det mest hållbara byggmaterialet... Det finns tydligen en mer hållbar pepparkaksdeg man kan använda men jag vet inte om den är lika god att äta. Och en viktig kriterie på en matskulpturer är ju just hur den smakar. :)

Anonym sa...

Om jag minns rätt, så hörde jag att proffsen har ättika i degen för att göra pepparkaksdegen styvare för husbygge.

men det betyder också att man bara gör huset för att skåda och inte äta.