fredag 21 september 2007

igelkottfrallor


Skåla in fredagen med mängder av vin!
Och som tilltugg baka dig ett gäng igelkottfrallor!
De värken bits eller skiter och är jätte söta att se på. Man saknar deras sällskap när alla är uppätna, men då är det bara att baka en ny kull.

Igelkottfrallor

20 st

1 l vatten
1 pkt jäst
1/2 msk socker
1 dl hela linfrön
1 dl grovt hackade valnötter
1 dl havregryn
4 dl grovt rågmjöl
4 dl grahamsmjöl
11-12 dl vetemjöl
1 msk salt

Smula jästen i ljummet vatten.
Tillsätt alla ingredienser och kör i degblandare ca 10 min. Degen ska bli ganska lös.
Knåda lätt.
Låt den ligga och jäsa ca 20 min.
Dela upp degen i 20 jämnstora delar plus en liten bit som senare ska användas till ögon på igelkottarna.
Forma dem till små runda igelkottar med en nos framtill.
Forma små ögon till djuren med degen som du la undan. Fäst dessa vid nosen.
Täck med bakduk och låt jäsa på plåt ca 30 min.
Klipp små taggar över ryggen på kottarna med hjälp av en sax.
Grädda i 250° i 10-15 min.

Servera dem gärna med ett gäng goda ostar och grön tomatmarmelad.
Ni hittar ett utmärkt recept här.

5 kommentarer:

Lisa sa...

Gudars, det var det gulligaste jag sett. Du är ett geni!

johannes sa...

Vilken bra idé! Nu ska jag hem och baka kottar!

ps. din blogg är superb ds.

johannes

Kinna Jonsson sa...

åh vad fina. Jag har sett något liknande i Frankrike, men inte tänkte jag att det kunde vara igelkottar. =)

Ann-Louise sa...

Tack!
Kul att ni gillar igelkottarna!

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.