måndag 10 september 2007

Dadlar i Angered


Stadsbyggnadskontoret har nyligen fått i uppdrag av Byggnadsnämnden att upprätta ett utvecklings- och förnyelseprogram för Angered Centrum. Belysningen är på lokaliserings- och etableringsfrågor. Som ett led i arbetet har tre göteborgskontor- Liljewalls, Radar och White fått i parallella uppdrag att skissa fram förslag för stadsdelen, vilka du kan läsa mer om här. Med dessa förslag i min näve åkte jag ut till området. Dels för att studera kontorens skisser på plats och dels för att se vad en matpromenad i denna stadsdel, från slutet av Miljonprogrammet kunde innehålla.

Matvarukedjan Lidl var det första som bemötte mig när spårvagnen rullade fram. Stort, tråkigt och där det roligaste jag hittade var färdigpackade hamburgare. Efter en längre promenad i stadsdelen kunde jag konstatera att kedjorna dominerade det mesta utav matutbudet. Men en liten rolig överraskning hittade jag hos frukt- & grönsakshandlaren på torget- färska dadlar!
Enligt torghandlaren ska man äta dadlarna när den har blivit en aning mörka, inte så olikt ett skadat plommon. De mörkbruna färska dadlar man ofta hittar i affären är tydligen lite äldre och har behandlats med ett medel som gör dem ännu sötare. Jag behöver nog låta mina dadlar mogna några dagar till innan de är riktigt ätmogna. Tråkigt att vänta men tålamod är ju en dygd...

2 kommentarer:

Hulter sa...

De där dadlarna ser goda ut! Ska bli spännande att höra hur de smakade. De vanliga mörka är i sötaste laget för mig. Inspirerande blogg för en som lever på vaniljyoghurt, cous cous, popcorn och kylskåpskalla tomater som grönsaksalibi...Nu ska jag försöka bygga skulpturer av det! Och kanske strössla det hela!

/Elisabeth

ann-lou sa...

Allt blir bättre med strössel! I promise.
I två dagar hittade jag ett intressant recept med cous cous & tomater som du skulle kunna testa. Toppa det med vaniljyoghurt och popcorn så kan det bli hur spännande som helst!