söndag 21 oktober 2007

glöggdax!


För den som vill skåla in första advent med GP:s dunderglögg är det hög tid att sätta den nu. Receptet är hur enkelt som helst! Det är bara att blanda ihop ingredienserna och låta dem jäsa i lugn och ro. Efter några veckor har en grym glögg.

Dunderglögg

Några flaskor

5 liter svagdricka
5 skivade råa potatis
1 paket vanlig bakjäst
1 påse hela nejlikor
1 påse kardemummakärnor
1 bit färsk ingefära (ca 5 cm)
1 kanelstång
1-2 paket russin (2 pkt - 500 g)
2,5 kilo socker

Blanda allt i en tiolitershink, täck med plastfolie som du gör små hål i - och låt brygden stå i lugn och ro i rumstemperatur, minst tre veckor, gärna sex.
Tappa upp på väl rengjorda flaskor med hjälp av en hävert. Var noga med att inte få med bottensatsen. Värm, slappna av och njut.

Inga kommentarer: