När vi ändå är inne på temat mexikansk mat vill jag passa på att dela med mig av den godaste guacamolen jag någonsin ätit. Receptet kommer ursprungligen fån restaurangen Don Caminos i New York. Mitt framför ögonen på dig slänger kokarna ihop denna gudomliga röra. Ät, njut och skåla in fredagen!
Don Caminos Guacamole-
the chunky, spicy & spiffy kind
3-4 avocados
2 plommontomater
½ lök, finhackad
½ lime
2 tsk havssalt
2 stora jalapenos (spicy)
2 msk koriander (spiffy)
svartpeppar
Finhacka dina jalapenos & stöt dem tillsammans med löken, hälften av koriandern & saltet i en mortel tills smakerna har blandats.
Hacka tomaterna.
Dela & hacka avocadon. Detta gör du lättast genom att först halvera avocadon och plocka ut kärnan. Därefter skär du avocadon i ett rutnätsmönster, då det fortfarande är i skalet. Gröp sedan ur innehållet med en stor sked.
Blanda försiktigt avocadon med tomaterna och jalapenoröran, chunky style.
Peppra ordentligt, kör i limejuicen & koriandern.
Rör om en sista gång. Låt stå 10 min och dekorera sedan med korianderblad.
Och nej, jag har inte glömt vitlöken. Detta recept är redan tillräckligt spicy & spiffy utan!
fredag 26 oktober 2007
Don Caminos chunky style guacamole
Upplagd av Ann-Louise kl. 06:26
Etiketter: mexikanskt, new york, recept, veganskt
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
3 kommentarer:
Åh, det där.. sjukt gott.
Vad gott det verkar...det måste jag prova till min fredags-taco
Dina fredagstacos kommer att genomgå en revolution och aldrig mer vara sig lika! Till det bättre!
Skicka en kommentar