onsdag 21 november 2007

Vegan Heaven


För att spinna vidare på vegetariska restauranger måste jag nämna den veganska restaurangen Angelica Kitchen i New York. Det här stället ligger mig riktigt varmt om hjärtat och är ett "must eat at!" för alla som åker till det stora äpplet.
Menyn ändras dagligen och anpassas till säsong, väder, tillgång och den personliga kreativiteten hos kockarna. Minst 95% av maten är ekologiskt odlat och råvarorna serveras oftast inom 48 timmar efter att de har skördats. Maten innehåller inget raffinerat socker, inga konserveringsmedel, inga mejeriprodukter, inga ägg och inga animaliska produkter över huvudtaget. Och ändå är maten utsökt! Utav de stående rätterna måste ni prova deras Three Bean Chili som serveras med lime-jalapeño tofu sour cream, fluffigt Southern Style cornbread och butternut squash-red onion salsa. Yum!

Beläget i en avslappnad men stilig lokal mitt i East Village är det ett perfekt utgångsläge för en lång och intensiv kväll på Manhattan. Så nu är det bara flygbiljetten som saknas...

2 kommentarer: