I min strävan att upptäcka mer inom matkonsten, ökar min nyfikenhet konstant på otraditionella smakkombinationer. I The Boston Globe hittade jag nyligen ett recept på en mjuk chocolate-chipkaka som innehöll gräddfil och kanel. Blandningen lät onekligen spännande. Samtidigt fyllde en nära vän till mig år. Vilket ypperligt tillfälle att ge detta gräddfilsverk en chans tänkte jag och började baka. Kakan blev en succé! Gäddfilens syrliga smak ihop med chokladen och kanelen var ett genialt drag. Så nu är det bara för er att komma på nått som behövs firas med detta schyssta bakverk...
Chocolate-chip sour cream cake
En kaka ca 20 x 30 cm
125 g ekologiskt smör, rumstempurerat
5 dl strösocker ( byt gärna ut hälften med muscavadoråsocker)
3 ekologiska ägg, separerade
5 dl gräddfil
1 ½ tsk vaniljextrakt
7,5 dl ekologiskt vetemjöl
11/2 tsk bakpulver
1 tsk baking soda
½ tsk salt
1 tsk kanel
150 - 200 g chocolate chips eller hackad mörk choklad
1. Smörj bakformen. Sätt ugnen på 175°.
2. Ien stor skål vispa ihop smör och 4 dl socker. Blanda sedan ner äggulorna, gräddfilen och vaniljextraktet.
3. Ta nu fram en mellanstor skål som du blandar mjölet, baking sodan, bakpulvret och saltet i. Rör ner detta i smörsmeten.
4. Vispa äggvitorna hårda och vik sedan ner dem i smeten. I en liten skål, blanda ihop kanelen med det resterande sockret och chokladen.
5. Häll i hälften av smeten i formen. Strö över hälften av chokladblandningen. Häll i resten av smeten och täck den med den resterande chokladblandningen.
6. Grädda i mitten av ugnen i ca 40 - 50 minuter.
måndag 12 november 2007
chocolate-chip sour cream cake
Upplagd av Ann-Louise kl. 00:52
Etiketter: dessert, ekologiskt, recept, sweet'n'pretty
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
4 kommentarer:
oh lala! Tack så hemskt mycket den var underbar!!! Jag hade med mig några få små bitar som var kvar till studion idag och kilarna gav ifrån sig små förtjusta utrop -jippi e det den fantastiska choklad kakan!
You are too kind! :)
nej så klart jag inte är!
och tänk att den smakade lite äpple.
Vilken läckerbit! Den måste genast testas,finns väl alltid nåt att fira:)
Skicka en kommentar