Utöver de slitna Broder Daniel-medlemarna är det är inte så ofta man ser kändisar i Göteborg. Men för några veckor sedan såg jag någon som utstrålade det där lilla extra promenerades längs med Haga Nygata. Vid en närmare titt såg jag till min stora förtjusning att det var den New York-baserade svenske stjärnkocken Marcus Samuelsson och hans vackra flickvän. Nyligen kom Samuelsson ut med den nya kokbok The Soul of a New Cuisine: A Discovery of the Foods and Flavors of Africa, späckad med rätter inspirerade från olika platser i Afrika. På Tasteline hittar ni ett urval av hans recept, exempelvis ljummen tonfisktartar med plantainchips, berberelamm med mangochutney och koesisters med mango- & papayakulfi.
Men om ni vill hitta recept på fufu flour får ni leta vidare.
tisdag 27 november 2007
Stjärna i Haga
Upplagd av Ann-Louise kl. 06:07
Etiketter: afrikanskt, böcker, new york, recept
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
2 kommentarer:
Låter som en kokbok jag borde införskaffa mig. Rekommenderar World Food Café ( http://grannasmat.blogspot.com/2007/10/kokbok-world-food-caf.html )
Tack för tipset! Jag ska genast kolla upp den!
Skicka en kommentar