måndag 14 april 2008

Angelicas räk- & kesopaj

Nyligen åt jag en fantastiskt god räk & kesopaj hos min vän Angelica. Pajen blir väldigt saftig och påminner lite om en omelett då fyllningen innehåller mycket ägg och keso samt inte har något skal under till. Grahamsmjölet i pajdegen ger rätten en nötig karaktär och mättar bra. Till min stora glädje delade hon vänligen med sig av receptet som både är enkelt och betydligt nyttigare än de flesta pajer. Bon appétit!

Angelicas räk- & kesopaj

1. Blanda ihop pajdeg av:

1/3 dl grahamsmjöl & 1/3 dl vetemjöl
35 g margarin
0,5- 1 msk kallt vatten
(Blanda först mjöl & margarinet till en grynig massa. Tillsätt sedan vattnet)
2. Sätt in pajdegen i kylen i 30 min, gärna lite utplattad på en tallrik
3. Skala 500 g räkor
4. Blanda 5 ägg, 500 g keso & 3 dl riven ost. I med räkorna och 1 dl färsk dill, alt knappt 1/2 dl frusen dill.
5. Häll i blandningen i en pajform och pajdeg som en kant rutom ovanpå (kavlad eller utplattad med handen, spelar ingen roll).

6. In i ugnen 200 grader i 30 min
7. Låt ev stelna till lite. Servera med krispig sallad.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Nu är jag helt värdelös på att tillaga räkor men det här lät väldigt gott. Och räkorna, "sköter sig ju själv" så det kanske till och med jag kan lyckas med?

Ann-Louise sa...

@ Emma: Jag är helt övertygad om att du kommer att lyckas med rätten! Jag bjöd på pajen senast igår (valborg) då vi hade en inomhus picnic. Alla tyckte den var jättegod! :)

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.