torsdag 10 april 2008

advokatpäron, alligatorpäron eller ahuacatl...

"Tillhör du dem som lett i mjugg åt den töntiga avokadon senaste årtiondet? Skärp dig! En rasande dekorativ nötsmakande krämbomb borde aldrig få bli omodern. Tro oss: 2008 blir året avokadon gör comeback på allvar. Jens Linder misstänker i och för sig att avokadon är för bra för att vara sann."

Det är bara att instämma med herr Linder! Avocadon är en helt fantastisk grönsak och livet hade vart betydligt tråkigare utan den. Läs mer om avocadons historia, användningsmöjligheter, dalande popularitet samt återerövrande i Taffel. Där finner ni även ypperliga recept på bl a avocado & grapefruktsallad, avocadoshot habanero och féroce.

4 kommentarer:

Bokomaten.. sa...

Var inte medveten om att man log i mjugg mot avokadon, det är ju jättegott! Perfekt mogen avokado i olika former är ju gudamat!

ann-lou sa...

Under min kompis första dajt med hennes nuvarande pojkvän (samt pappa till deras gemensamma son) hade de ett långt och ingående samtal kring en helt perfekt mogen avocado han hade ätit samma dag. Det kallar jag kärlek...

Åsa sa...

Åh jag är så glad att jag "lärt mig" äta avocado. Kan inte förstå att det fanns en tid före då jag inte gillade den. Avocado tillhör min "innehållsförteckning" över vad som ständigt finns i mitt kök och får där samsas med bland annat citroner, färsk ingefära, äpple, banan, kiwi och sojayoghurt. Supergott att göra frukostshake/smoothie på avocado, kiwi och provivas päron/kiwidricka :)

lisa sa...

Det godaste som finns i avokadoväg är det enkalste: avokado mosat på knäcke med tomat, rödlök, svartpeppar och salt.