söndag 17 februari 2008

majskolvar med kubansk hetta


Under en kylig kväll tog vi oss till det hippa området Lower East Side för lite värmande kubansk mat. Området har genomgått en kraftig gentrifiering de senaste decennierna. Tidigare var det mest den judiska arbetarklassen som bodde här, vars spår man fortfarande kan se i form av judiska delikatessaffärer och fik.
Cafe Habana serveras det autentisk kubansk och latinamerikansk mat och stället är ständigt smockfullt. Om väntan är lång, kan du alltid beställa in en caprina vid baren och hänga lite. Inredningen är färgglad men mycket plast och palmer. Tempot är högt och när du väl får ett litet bord att sitta vid så är det trångt. Men vad gör det när maten är grym! Framför allt så är det majskolvarna som har gjort restaurangen så känd och de är gudomliga! Först grillas de. Därefter strykas kolvarna med nått smörliknande för att sedan täckas med kubansk ost (påminner om parmesan) och het chilipulver. Avsluta med att pressa färsk lime över dem och hugg i!
Till majsen åt mitt sällskap en kubansk smörgås och steka platanbitar, medan jag valde heta räckor med svarta bönor och ris. Rätterna var goda, kryddiga och smakrika, men majskolvarna är i en särklass för sig.


1 kommentar:

jenny sa...

Jag är inte så lite avundsjuk! Det låter helt underbart, faktiskt.