fredag 22 februari 2008

Garys mjuka veggie tortillas


Snart är det helg, så varför inte lyxa till den med en mexikansk frukost? Vår husvärd i Brooklyn skämde bort oss en morgon med dessa goda mjuka tortillas, vilka blev en perfekt och stadig start på en äventyrlig dag i The Borough. Till mexikansk mat måste man ha en stark salsa vilket kan vara svårt att hitta i Sverige. Som en lösning på detta ger jag er även ett recept på en grym koriander-lime salsa!


Garys mjuka veggie tortillas
2-3 pers
ingredienser:
6 små mjuka tortillas
4 ägg
2 veggieburgare
1 dl riven cheddarost
6 körsbärstomater
1/2 burk svarta bönor
1 kryddmått chipotle
lite cayennepeppar
salt & peppar
färsk koriander
limeklyftor

till servering:
salsa & tabasco

koriander-lime salsa
ingredienser:
1 liten gul lök, fint hackad
2 1/2 dl färsk koriander
1 1/4 dl persilja
1 1/4 dl rapsolja
6 msk limejuice
3 msk vit vinäger
2 finhackade vitlöksklyftor
1 jalapeño eller annan liten, het chili, urkärnad och finhackad

Börja med att göra salsan. Finhacka ingredienserna och blanda ihop dem i en skål (ej metall). Gör gärna salsan dagen innan och förvara den i kylen så att smakerna hinner mogna.

Nu till våra tortillas! Värm ugnen på 175°C. Skär burgarna i mindre bitar. Stek dessa och körsbärstomaterna i en medelvarm panna i lite matolja . När de har fått fin färg, rör ner ägg & ost och stek samman allt som en slags äggröra. Smaksätt med chipotle, cayennpeppar, salt och peppar. Värm bönorna i en mindre kastrull. När detta är klart värmer du dina tortillas i ugnen en kort stund, ca 1/2 - 1 min. De ska fortfarande vara mjuka när du plockar ur dem. Lägg lite äggröra på en tortilla. Toppa detta med bönor, koriander, salsa och färskpressad lime. Smaksätt med tabasco, rulla ihop och ät!

Inga kommentarer: