tisdag 8 juli 2008

vill ha dim sum

Att få tag på god dim sum i Göteborg är inte lätt. Men nu när det är semestertider kanske ni har vägarna förbi en dim sum-restaurang någon annanstans och då uppmanar jag er att passa på! När jag är i New York brukar jag alltid äta mig proppmätt på dessa delikata smårätter på Vegetarian Dim Sum House i China Town. Utbudet är enormt. Och något förvirrande. För vad är egentligen Buddha's bean curd rolls, black sesame seed buns, eller lotus buns... För att få lite hjälp på traven rekommenderar jag er att kolla in följande vlog om denna ljuvliga kinesiska matkonst.

Måste bara varna er för att man blir galet sugen på dim sum efteråt...

9 kommentarer:

tina sa...

Hoho! Äter du dim sum hela dagarna nuförtiden? Eller vad gör du egentligen? :)

ann-lou sa...

hehe... tyvärr blir det inte dim sum dagarna i ände...;)
dygnet har dock haft för få timmar de senaste månaderna för att hinna med allt roligt jag vill. tills vidare får jag nöja mig med att läsa alla andras fantastiska bloggar och samla på mig en massa goda idéer. :)

keep up the good work!

Karin sa...

Dim Dum är något jag alltid velat prova. Dumplings verkar himla smaskens! Dock har jag ingen vän som nappat på att följa med ännu. Trevlig blogg du har! Välkommen in till mig :)

Johanna sa...

Åh, vad sugen man blir! Jag älskar verkligen asiatisk mat!

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Kocken sa...

Varför skriver du inte oftare? Hittade precis hit. Här vill jag läsa mer! :-)

tina sa...

Hello Monkey i Göteborg! Har du varit där? Kan rekommenderas starkt!
http://www.pickipicki.se/2010/08/hello-gothenburg-hello-monkey/

Ann-Lou sa...

@ Tina: Jag har vart på Hello Monkey en gång och det vart helt suveränt gott! Nästa gång jag är i Uppsala så ser jag fram emot att äta injera på Messobs. Har bara testat maträtten en gång tidigare i Amsterdam och det var en super smarrig matupplevelse som jag längtar starkt efter. Min kille är från Uppsala så vi åker dit titt som tätt.

tina sa...

:-D