tisdag 17 juni 2008

lunchlådor i Gamlestan


Ursäkta att jag inte har skrivit på evigheter. Nyligen började jag på ett nytt jobb och det har vart ont om tid för bloggande... Då mitt tidigare arbete låg vid Järntorget vande jag mig vid att kunna äta god mat från alla världens hörn. Färsk sushi, den bästa thaimaten, ljuvlig falafel och inte minst Hagabions fantastiska vegetariska buffé... Numera spenderar jag mina dagar ute i Gamlestan, där utbudet av råvaror är rikt men där lunchställena är mindre upphetsande. Jag har med andra ord redan tröttnat på cafeterians storkök, konsums färdiga sallader och smaklös kinamat. Istället har jag börjat satsa på medhavda lunchlådor. Idag åt jag en dinkelsallad med quorn, svarta bönor, valnötter och grönsaker och imorgon blir det libanesisk linssoppa. För att hämta inspiration kommer jag att flitigt besöka bloggen
lunch in a box, vilken jag kan varmt rekommendera. Och förhoppningsvis kommer jag snart att få mer tid över till att matdérivera...

3 kommentarer:

tina sa...

Åå, jag har också jobbat nära Järntorget. Fytusan vad jag kan sakna Haga (och Göteborg överhuvutaget) ibland. Lycka till med matlådeprojektet, matlåda är bra och lycka till på nya jobbet!

Anonym sa...

Hej A-Lou och tack för att du tar upp detta angelägna ämne! Mitt största problem med matlådor är själva lådan. Jag vill ha såna där lekfullt aptitliga lådor som Lunch in a Box-tjejen. Hon har dessutom några smarta mjuka miniformar i lådorna som gör att man kan separera innehållet. De enda lådor jag har hittat, multipack på affärn, blir missfärgade och luktar illa. Det är "lunch in Pandoras box" jag har med mig till jobbet; ibland har det hänt att jag i rena förskräckelsen slängt både låda och innehåll i soppåsen efter att ha gläntat på locket. Så, var i matfridens namn köper man fina lådor? Tips emottages tacksamt! Till dess får jag fortsätta äta trist Hemköps-sallad till lunch...
/Elisabeth

ann-lou sa...

@Åsa: tack!

@ Elisabeth: När jag var i NY senast hittade jag mängder av små söta lunchlådor som hade vart perfekta att ha. Tyvärr köpte jag inga och vart man hittar sådana i Gbg vet jag inte ännu, men så fort jag hittar nått meddelar jag! Tills dess använder jag mig av traditionella plastlådor från Claes Olsson. Till såser, nötter, älger osv som jag vill strö över maten använder jag mig av små tupperware-burkar. Men det allra viktigaste att komma ihåg med lunchlådor är att ALDRIG värma mat i dem! It's a big nono! Lägg istället upp maten på en fin talrik, värm och njut. :)