När man bakar och lagar mat består mycket utav ens upplevelser av dofter. Doften av nybakade kanelbullar får mig att minnas barndomen. Liksom doften av falafel ger mig associationer till sena lördagsnätter... Sveriges kanske enda doftkonstnären Hampus Pettersson vill få oss att uppmärksamma vår omgivning genom vårt sinnesorgan näsan. Hans pieces påminner om grafitti förutom att innehållet i spraybrukarna är dofter och att inga synliga spår lämnas.
I Studio Ett får vi möta Pettersson och följa med under en doftinstallation vid Vasaplatsen. Tankeväckade, smart och roligt inslag!
tisdag 15 januari 2008
dofter att minnas
Upplagd av Ann-Louise kl. 05:18
Etiketter: arkitektur, göteborgspärlor, koolt
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
2 kommentarer:
Kul! Nu har vi situationistisk matblogg (smak) och situationistisk doftgrafitti (lukt). Nästa steg? Känsel?
@ johannes: absolut!situationistisk känselspel kanske? jag ska klura lite till...
Skicka en kommentar