Tofu- & edamamesallad
4 pers
300 g marinerad fast tofu
250 g sugar snaps el sockerärter
1 dl edamamebönor (jag använde frysta, inköpta på Hung Fat)
25 g rucola
1/2 kruka basilika
2 tsk dijonsenap
1 msk kapris
1 vitlöksklyfta
1/2 dl olivolja
2 msk vatten
1 msk färskpressad citronjuice
50 g späda salladsblad
flingsalt & nymalen svartpeppar
Gör så här:
1. Skär tofun i bitar ca 1,5 x 1,5 cm.
2. Ansa bönorna. Koka dem i lättsaltat vatten i 2-3 minuter. Kyl bönorna i iskallt vatten.
3. Mixa rucola, basilikablad, dijonsenap, kapris, vitlök och olivolja. Tillsätt vatten och citronjuice. Smaka av med salt och peppar.
4. Rör ner tofun i dressing och låt dra.
5. Låt bönorna rinna av. Blanda med salladsblad, edamamebönor, dressing och tofu.
Perfekt! Och med den rökta tofun, olivtofu eller den med ramslök (som finns på Ekostore ) behöver den inte ens marineras. God att äta kall rakt upp och ner. Nu vet jag vad jag ska fixa till picknicken i morgon :) Tack för tipset!
SvaraRadera@ åsa: Ekostore är suverän på tofu! Just nu ger de även 20% rabatt på Deli Beans produkter. :)
SvaraRaderaÅh jag har inte varit inne här på jättelänge!
SvaraRaderaNu blev jag äntligen lite inspirerad igen :-D
Sardelljoxet nedan kommer att bli grymt tror jag!!
Tack och fin helg önskar
Drömma Lotta