Lax & couscous i paket
4 pers
600g laxfilé el. kolja
2 dl fullkornscouscous
1 burk svarta bönor, väl avsköljda
200g körsbärstomater
1/2 brocollihuvud
4 salladslökar
en näven hackade bladpersilja
1 citron
8 sardellfiléer
flingsalt & nymalen svartpeppar
4 ark aluminiumfolie (25x40 cm)
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200°C.
2. Tillaga couscousen enl. paketet. Smaksätt den gärna med 1/2 grönsaksbuljongtärning och cayennepeppar. Rör ner bönorna.
3. Lägg ut folieark och fördela couscousen över.
4. Halvera tomaterna, strimla löken och dela brocollin i små buketter.
5. Lägg brocollin och hälften av de andra ingredienserna på couscousen. Låt snittytan på tomaterna vara nedåt. Kläm över hälften av citronjuicen.
6. Lägg på fiskbitarna och toppa med resten av grönsakerna, sardellerna och persiljan. Kläm över resten av citronjuicen och salta och peppra generöst. Förslut paketen väl och lägg i en ugnsform. Tillaga i ugnen ca 25 min.
Pepparrotssås
1 burk lätt creme fraiche
1 paket färskost med pepparrot (ca 125g)
flingsalt & nymalen svartpeppar
Rör ihop creme fraichen och osten till en krämig konsistens. Smaka av med salt och peppar.
Låt var och en öppna paketet på en tallrik och servera med en stor sallad och pepparrotssås.
Åh pepparrotssås är supergott! Jag brukar oftast göra min på mezeyoghurt, riven pepparrot, salt, peppar & hackad dill. Super till vit fisk och kyckling!
SvaraRaderasarahlillemor.blogg.se