måndag 23 juni 2008

istället för en snickers...


Senast jag var på ICA Focus hittade jag dessa goda små yoghurtar från Yoplait som jag har börjat ta med mig till jobbet. Perfekt som mellanmål de dagar jag tränar direkt efter arbetet. Mixed Seeds består av vanilj- eller jordgubbsyoghurt samt en fröblandning bestående av lin-, pumpa- och solrosfrön. Hungern hålls borta och dessutom på ett gott sätt!

tisdag 17 juni 2008

lunchlådor i Gamlestan


Ursäkta att jag inte har skrivit på evigheter. Nyligen började jag på ett nytt jobb och det har vart ont om tid för bloggande... Då mitt tidigare arbete låg vid Järntorget vande jag mig vid att kunna äta god mat från alla världens hörn. Färsk sushi, den bästa thaimaten, ljuvlig falafel och inte minst Hagabions fantastiska vegetariska buffé... Numera spenderar jag mina dagar ute i Gamlestan, där utbudet av råvaror är rikt men där lunchställena är mindre upphetsande. Jag har med andra ord redan tröttnat på cafeterians storkök, konsums färdiga sallader och smaklös kinamat. Istället har jag börjat satsa på medhavda lunchlådor. Idag åt jag en dinkelsallad med quorn, svarta bönor, valnötter och grönsaker och imorgon blir det libanesisk linssoppa. För att hämta inspiration kommer jag att flitigt besöka bloggen
lunch in a box, vilken jag kan varmt rekommendera. Och förhoppningsvis kommer jag snart att få mer tid över till att matdérivera...

fredag 6 juni 2008

vietnamesisk nudelsallad


I förra veckan var jag i Köpenhamn och åt en grymt god vietnamesisk nudelsallad med friterade räkor. Så när jag skulle på picnic i Slottis igår gjorde jag en egen variant av salladen. Smakerna påminner om vietnamesiska vårrullar medan tillagningssättet innebär betydligt mindre pill. Egentligen hade jag tänkt ha rökt tofu i salladen. Gårdagens värme gjorde mig dock lite tankspridd så jag glömde att köpa hem ett paket. Istället slängde jag ner edamamebönor som jag hade i frysen och det blev toppen!

Vietnamesisk nudelsallad
4 port

200g glasnudlar
1/2 gurka, skuret i tunna strimlor.
2 morötter, grovt rivna
2,5 dl edamamebönor alt. ett paket rökt tofu
1/3 salladshuvud, isbergsallad, grovt hackad
2 dl salta & rostade cashewnötter, grovt hackade
3 salladslökar, tunt skivat
1 dl färsk koriander, grovt hackat

dressing
2 vitlöksklyftor, finhackade el rivna
4 cm ingefära, finhackade el riven
2 färska små chilifrukter, tunt skivade
4 msk fisksås
2 msk pressad lime
4 msk vatten
2 msk muscovadosocker

Rör ihop detta och låt såsen stå i minst 10 min.

Efter att du har gjort dressingen tillagar du nudlarna enligt paketet. Skölj dem i kallt vatten. Hacka, skiva och riv de övriga ingredienserna. Blanda ihop nudlar, morötter, gurka, sallad, lök och bönor tillsammans med såsen. Toppa salladen med cashewnötter och stö sedan över koriander.

tisdag 3 juni 2008

mat på urban outfitters


Om du kommer att vara i Köpenhamn framöver och behöver presenttips kan jag rekommendera dig att ta en sväng förbi Urban Outfitters på Østergade 42! Hittade mängder av finurliga presenter där som exempelvis pepparkaksformar med bett i och hamburgare & pommes för dina nycklar.