onsdag 29 augusti 2007

kolsyrat, tack!


Gamlestan myllrar av spännande mataffärer. Under en promenad i området hamnade jag bland dryckerna i en asiatisk affär. I Asien är det vanligt att man tillsätter olika konsistenser i sina drycker för att ge dem en extra dimension. Förenklat skulle man kunna jämföra det med kolsyran i läsk. Bland de olika burkarna fastnade jag för en kokosdrink med bananer och tapiocakulor samt en honungsdricka med basilikafrön. Bananerna hade en mörkrosa nyans och kulorna påminde om små runda geléklumpar, simmandes runt i kokosmjölk. Drycken var något söt för min smak och bananbitarna såg riktigt läskiga ut men den var ack så spännande att testa!

Med basilikafrödrickan gjorde jag en syrlig drink där de grodyngelliknande fröna blev ett intressant inslag. Om man försöker bita i dem rymmer de runt i munnen så till slut får man ge upp och svälja dem hela.


Jordgubbs- & basilikafrödrink
2 st

2 dl honungsdricka med basilikafrön
4 dl brämhults jordgubbs- & limejuice
6 cl vodka
pressad lime

Blanda samma allt med några bitar is, snurra runt med en snygg drinkpinne och låt festen börja!

party sprinkles


Många rynkar näsan åt Ekströms färdiga efterrätter men jag tycker de är toppen. Senast i fredags skulle jag ha en middagsbjudning och som vanligt blev det ont om tid. Jag behövde en snabbt tillagad efterrätt och det var då paketet med chokladfromage kom till min räddning. Med hjälp av Safeways party sprinkles och krossade chokladbiscotti lyckades jag förvandla fromagen till en riktigt färgsprakande efterrätt! Ett möte mellan Sverige, USA och Italien helt enkelt.